Τσιμουρδάγκα Μαρία

ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ - ΕΙΔΙΚΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ - ΕΙΔΙΚΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ
Email:
kentrologo@gmail.com
Τηλέφωνο:
2310 869 540.

Η Μαρία Τσιμουρδάγκα είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου «St. Kliment Ohridski», Σόφιας στη Βουλγαρία. Έχει πτυχίο Ανώτατης εκπαίδευσης στη Λογοθεραπεία και δεύτερη ειδικότητα στην Αποκατάσταση της ακοής και της Ομιλίας. Έχει επίσης μεταπτυχιακές σπουδές στην Ειδική Αγωγή – Λογοθεραπεία με ειδίκευση στις Επικοινωνιακές Διαταραχές στην Ανάπτυξη.

Εργάζεται ως λογοθεραπεύτρια από το 2000 και είναι συνιδιοκτήτρια του Κέντρου Λογοθεραπείας στη Θεσσαλονίκη με την Αγγελική Τεληγιαννίδου.  Από τον Σεπτέμβριο του 2002 έως τον Ιούνιο του 2004 εργάστηκε στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Κωφών και Βαρήκοων Παιδιών Κεντρικής Μακεδονίας  ενώ ήταν εξωτερικός επιστημονικός συνεργάτης στο τμήμα κοχλιακών εμφυτεύσεων της Πανεπιστημιακής Κλινικής «ΑΧΕΠΑ» στη Θεσσαλονίκη.

Έχει εξειδικευτεί στις μεθόδους Νευρολειτουργικής Αναδιοργάνωσης, Εντατικής Αλληλεπίδρασης, MFT (Μυολειτουργικής θεραπείας) καθώς και στην Πολυαιθητηριακή μέθοδο  φωνολογικής επίγνωσης, ανάγνωσης και γραφής. Είναι πιστοποιημένος χορηγητής της Δοκιμασίας φωνητικής και φωνολογικής εξέλιξης  (Π.Σ.Λ., 1995), της δοκιμασίας σχολικής ετοιμότητας  Ά τεστ καθώς και του σταθμισμένου εργαλείου γλωσσικής αξιολόγησης Λογόμετρο.

Συμμετείχε στο εργαστήριο με θέμα Προβλήματα που εμφανίζονται στην κατανόηση και παραγωγή του προφορικού λόγου, σε σχέση με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Ελληνικής γλώσσας Η αξιολόγηση, η διάγνωση και η αντιμετώπισή τους.

Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων – ημερίδων όπως «Τραυλισμός στην παιδική ηλικία», THERAPLAY, Όραση και Μάθηση, Όραση και Αυτισμός, Κοχλιακά εμφυτεύματα, Λογοθεραπευτικό Μασάζ, Παιδικό Ιχνογράφημα, Messy Play; το αισθητηριακό παιχνίδι ως μέσο ανάπτυξης, Μουσικοθεραπεία κ.α 

Έχει λάβει μέρος στο 1ο Επιστημονικό Συνέδριο Λογοθεραπείας, στο Διεπιστημονικό Συνέδριο για τη Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής/ Υπερκινητικότητας καθώς και σε εκπαιδευτικά – βιωματικά σεμινάρια του Gestalt Foundation.

Συνεχίζει να ενημερώνεται και να επιμορφώνεται συνεχώς σχετικά με τις νέες επιστημονικές μεθόδους και εξελίξεις που αφορούν την επιστήμη της λογοθεραπείας.

Επικοινωνία

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα με *