Κούνδουρου Έλενα

ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ
ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ
Email:
kentrologo@gmail.com
Τηλέφωνο:
2310 869 540

Η Έλενα Κούνδουρου σπούδασε εργοθεραπεία στο ΤΕΙ Αθηνών και ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Karolinska Institute of Stockholm, όπου εξειδικεύτηκε επιπλέον στην νευρολογική αποκατάσταση. Από το 2000 ως το 2004 εργάστηκε ως εξωτερικός συνεργάτης σε κέντρο αποκατάστασης, γραφεία ειδικών θεραπειών και κατ οίκον θεραπείες, ενώ άρχισε παράλληλα να εξειδικεύεται στην παιδιατρική εργοθεραπεία και ακόμα πιο ειδικά στον αυτισμό.

Από το 2005 έως το 2008 διετέλεσε υπεύθυνη του τμήματος εργοθεραπείας σε μεγάλο κέντρο αποκατάστασης. Το 2005 δημιούργησε το κέντρο εργοθεραπείας “εξελιξις” το οποίο διατηρεί ως σήμερα με κύριο ενδιαφέρον την αποκατάσταση νευρολογικών και αναπτυξιακών διαταραχών σε παιδιά.

Από το 2014 το κέντρο εργοθεραπείας “εξελιξις” έκανε συστέγαση και μόνιμη συνεργασία με το Κέντρο Λογοθεραπείας βελτιώνοντας με αυτόν τον τρόπο τις παροχές στους πελάτες των δύο χώρων. Είναι επόπτρια φοιτητών και πτυχιούχων εργοθεραπείας και μέλος της διεπιστημονικής ομάδας πολλών νηπιαγωγείων στη Θεσσαλονίκη. 

Από το 2018 είναι υπεύθυνη πρακτικής άσκησης και καθηγήτρια στο Μητροπολητικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης στο τμήμα της εργοθεραπείας. Είναι εξειδικευμένη στην Αισθητηριακή Ολοκλήρωση, στην όραση, στις μεθόδους PECS και TEEACH, στις Κοινωνικές Ιστορίες, σε μεθόδους Διαχείρισης Συμπεριφοράς ΑμΕΑ, στην Κινητική Μάθηση, στην PNF, στο Functional Tone Management, τη Θεραπεία με τη βοήθεια Ζώων και σε πολλές άλλες μεθόδους.

Το 2020 ξεκίνησε το μεταπτυχιακό της (MSc) στην αποκατάσταση. Από την αρχή της καριέρας της ως τώρα δεν έχει σταματήσει να επιμορφώνεται, ώστε οι καιροί να μην την ξεπερνάνε και αντιμετωπίζει την εργοθεραπεία με το ίδιο άσβεστο πάθος και αγάπη όπως και στην αρχή.

Επικοινωνία

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα με *