Σκαρλατοπούλου Ελένη

Η Σκαρλατοπούλου Ελένη είναι απόφοιτος του τμήματος λογοθεραπείας της σχολής Επαγγελμάτων Υγεία και Πρόνοιας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ηπείρου στην Ελλάδα. Στα πλαίσια της πτυχιακής της εργασίας είχε συμμετάσχει σε έρευνα για τα ακουστικά χαρακτηριστικά της φωνής, σε επαγγελματίες, και είχε αναλάβει το κομμάτι των τραγουδιστών.

Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα ως Λογοθεραπεύτρια από το 2017, ενώ παράλληλα συνεχίζει να επιμορφώνεται παρακολουθώντας εδώ και τρία χρόνια κύκλους εποπτειών αναπτυξιακής λογοθεραπείας από το Ινστιτούτο Έρευνας και Εκπαίδευσης Λογοθεραπείας (ΙΕΕΛ).

Έχει εκπαιδευτεί στο PECS (Σύστημα Επικοινωνίας με Ανταλλαγή Εικόνων), και είναι πιστοποιημένη χορηγητής του ειδικού προγράμματος χορήγησης, βαθμολόγησης και ερμηνείας εξεταστικών αποτελεσμάτων του Αθηνά Τεστ Διάγνωσης Δυσκολιών Μάθησης.

Έχει παρακολουθήσει επίσης αρκετά σεμινάρια όπως Μαθησιακές Δυσκολίες & Ειδική Γλωσσική Διαταραχή (SLI) – Συννοσηρότητα με ΔΕΠΥ,  ΔΕΠΥ & Αποκατάσταση Μια διαδρομή με πολλές εκπλήξεις, Όραση και Αυτισμός, καθώς έχει λάβει και την Βασική Εκπαίδευση στην Εντατική Αλληλεπίδραση (Intensive Interaction).

Συνεχίζει να ενημερώνεται και να επιμορφώνεται συνεχώς σχετικά με τις νέες επιστημονικές μεθόδους και εξελίξεις που αφορούν την επιστήμη της λογοθεραπείας                                                           

Επικοινωνία

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα με *

  Read More

  Γεωργίου Αθανασία

  Η Γεωργίου Αθανασία είναι απόφοιτος του τμήματος λογοθεραπείας της σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ηπείρου στην Ελλάδα. Στα πλαίσια της διπλωματικής της εργασίας έχει ασχοληθεί με την Συμβουλευτική γονέων παιδιών με ειδικές ανάγκες – Αυτισμός.

  Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα ως Λογοθεραπεύτρια από το 2012. Παράλληλα, απο το 2011 έως και το 2012 έκανε την πρακτική της άσκηση στο ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ << Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ>> ΤΟΜΕΑΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ- ΕΦΗΒΩΝ < ΙΑΤΡΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ>. Ενώ απο το 2015 έως και το 2018 έκανε ατομικές  εποπτείες και παρακολούθησε Κύκλο εκπαιδευτικών-εποπτικών-ομαδικών σεμιναρίων διάρκειας 40 ωρών απο τον Παναγιώτη Κοκμοτό Λογοθεραπευτή Msc.

  Είναι εξειδικευμένη στη μεθόδο εναλλακτικής επικοινωνίας MAKATON,ένα γλωσσικό πρόγραμμα που παρέχει πολυαισθητηριακή προσέγγιση για την εκμάθηση των δεξιοτήτων επικοινωνίας.λόγου,γραφής και ανάγνωσης.

  Έχει παρακολουθήσει πλήθος πρακτικών σεμιναρίων όπως, Ειδική Γλωσσική Διαταραχή, Μαθησιακές Δυσκολίες & Προβλήματα Συμπεριφοράς,  Μαθησιακές δυσκολίες-αξιολόγηση και παρέμβαση στην ανάγνωση, παρέμβαση στις Αρθρωτικές και Φωνολογικές διαταραχές,  Στοματοπροσωπικές ασκήσεις-Μυολειτουργική αποκατάσταση,  θεατρικό πρόγραμμα-εργαστήρι για παιδιά με Αυτισμό Υψηλής Λειτουργικότητας – βασισμένο στις κοινωνικές ιστορίες και στην μέθοδο Art Therapy,   Σχολική επιτυχία διαπολιτισμικότητα και κοινωνική συνοχή ,τι πρέπει να γνωρίζει ο λογοπεδικός για τη σύνδεση της ακοής και της ψυχοακουστικής με την ανάπτυξη της ομιλίας,  Διάσπαση Προσοχής & Σύνδρομο Asperger, αίτια – διάγνωση – αντιμετώπιση, Στροβοσκοπικός Έλεγχος του Λάρυγγα-Πρακτική εξάσκηση, Όραση και Αυτισμός κ.α.

  Τέλος συνεχίζει να ενημερώνεται και να επιμορφώνεται συνεχώς σχετικά με τις νέες επιστημονικές μεθόδους και εξελίξεις που αφορούν την επιστήμη της λογοθεραπείας.

   

  Επικοινωνία

  Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα με *

   Read More

   Τεληγιαννίδου Αγγελική

   Since joining Zikzag in 2009, Chriss More has helped turn the company from a group of bright technology minds working with startups into a global Digital Product Engineering Services leader helping Fortune 500 companies on their innovation agenda. In Chriss’s time as President and CEO of company, the company has experienced explosive growth in size and revenue – all while developing a culture that fosters engaged employees around innovation.

   Read More

   Τσιμουρδάγκα Μαρία

   Εργάζεται ως λογοθεραπεύτρια από το 2000 και είναι συνιδιοκτήτρια του Κέντρου Λογοθεραπείας στη Θεσσαλονίκη με την Αγγελική Τεληγιαννίδου. Από τον Σεπτέμβριο του 2002 έως τον Ιούνιο του 2004 εργάστηκε στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Κωφών και Βαρήκοων Παιδιών Κεντρικής Μακεδονίας ενώ ήταν εξωτερικός επιστημονικός συνεργάτης στο τμήμα κοχλιακών εμφυτεύσεων της Πανεπιστημιακής Κλινικής «ΑΧΕΠΑ» στη Θεσσαλονίκη.

   Read More